trött..

är det den årliga vårtröttheten som redan börjar komma? trots att jag märker stor skillnad på ljuset när jag kör till jobbet, så är jag så förbaskat trött! på våren när allt blir varmare och ljusare så ska man ju bli piggare tycker jag!? men men.. imorse fick vi iaf vakna utvilade jag och lucas. han sov ända till 8 så jag vaknade till och med före honom för en gångs skull. och var helt utvilad. det händer aldrig annars! så till min stora förtjusning var det bara att lyfta på täcket och hoppa upp. vilken härlig känsla! jag skulle verkligen vilja vara morgonmänniska!! det finns inget värre än när klockan ringer och man är långt långt borta... hör det där störande ljudet och bara önskar att man vore död så man slapp bry sig alls. men idag njöt jag. tänk att få gå till badrummet och sminka sig ifred. att få dra vidare till köket och göra frullen ifred, och sen bara sätta en nyvaken och glad unge vid det färdigdukade bordet, och sedan kunna inta frukosten i lugn och ro, båda två lika pigga och glada!!! DET, om något, kallar jag vardagslyx!!!

idag blir det jobb som vanligt i eftermiddag. ska snart ta itu med wilmas promenad, men först ska jag förbereda dagens lunch. en tomatsallad med rödlök och fetaost och kycklingfile till det. mumma!

ha en bra dag! kram ia


längtan..

efter en natt med en unge i sängen, med dryga 40 graders feber är man lite mör. man jag ska ändå inte klaga. det är ju inte jag som varit sjuk! det är bara det att man blir så orolig när han ligger helt stilla och är tyst. man vaknar och kollar om han lever hela tiden. känner efter och bränner sig nästan på hans rödheta hud. alvedonen hjälper knappt någonting. dessutom spyr lill-skrutten så fort han får feber. stackarn är helt slutkörd!

så i dessa tider längtar jag ännu mer efter sol, värme, varmt sommarregn som rensar luften och glass som smälter.... jag har en förmåga att kunna drömma mig bort såpass att jag kommer på mig själv med att till och med känna smaker och lukter ur dagdrömmarna. och till och med ibland höra ljud. typ plaskande vatten eller fågelkvitter. snacka om effektiv meditation! :D

så nu när lill-skiten äntligen sover middag kollar jag på bilder som får mig att minnas och må gott i själen!





min läromästare i livsnjutarkonsten är helt klart den älskade wilma-korven!





njuta!





känn den rena uppfriskande doften av ny-regnad, varm och blöt natur!

sååååå,

ha det fint mina vänner! kram ia































en dag med ro, humor och fynd!

dagar som denna är bra. en liten paus i livet när man bara gör det man känner för. då kommer även lusten och orken till det som man inte känner för att göra.

igår när jag satt på jobbet och såg att jag inte var inbokad på något pass idag, så slängde jag iväg ett mess till syrran. jag har tänkt så länge att jag vill dra en rajd genom second hand butikerna på wåxnäs. men det har inte blivit av. jag vet att min lillasyster inte är värst förtjust över att gå i sådana butiker, och jag håller med henne om att det är mycket snuskiga och sunkiga saker, men det finns ju fina grejjer åxå. hon säger att hennes image kommer bli förstörd om någon av hennes vänner ser henne gå in i en sån butik. men hon hängde med mig ändå och det var tur. vi har saknat varandra och vi hade skitkul där bland stygga hattar och annat lump!

så jag fick mej till slut lite fina grejjer. på vägen hem köpte vi mat och när jag släppt av syster-yster så svängde jag in på en lokal blombutik och köpte hyacintlökar och en söt liten bladväxt (som jag tror heter plättar på tråd), i en betongkruka till henric som har namnsdag idag. dessutom blev det en varsin semla att avnjuta efter middagen. när jag kom hem så tog jag med körven på en promenad. både hon och jag tyckte att det var skönt och vi gick ganska fort. annars är det alltid någon av oss som får släpa den andre, men inte idag =).

när vi kom hem från promenaden gick jag raka vägen till tvättstugan och körde igång en tvätt. det där med att man får lust till måste-saker är faktiskt sant om man unnar sig att må bra emellanåt.



så tack syrran för trevligt (eller otrevligt) sällskap idag! hur som helst så hade vi kul!

här kommer 2 bilder på lite av dagens inköp.









ha det fint! kram ia



























äntligen fredag!

idag är det fredag. skööönt! jag har varit hos ingegerd och hjälpt henne att göra en lista på saker som måste göras innan hon flyttar från huset till en lägenhet. hon har så mycket saker och är jätte orolig inför en utrensning. mycket saker efter hennes man som dog för 18 år sedan är fortfarande kvar. men hon har bestämt sig. men att göra sig av med saker som man knutit an till känslomässigt tar tid. det är helt normalt och därför är det lika bra att börja nu. under tiden drack vi kaffe och hade riktigt trevligt. hon är som en bonusfarmor till mig. tur, eftersom jag har varken farföräldrar eller morföräldrar kvar i livet och saknar dem väldigt mycket. hoppas verkligen att hennes flytt kommer gå bra och att hon kommer trivas på sitt nya ställe.

ikväll ska jag ut och äta på restaurang med nilla. min gamla fina arbetskamrat som jag tyvärr ser så sällan. det ska bli kul!

kul f.ö. att snön har fått ligga kvar så länge. det är ljust och fint ute. ger en fridfull känsla, men samtidigt längtar jag så mycket efter värme och grönska. jag är en sommar-människa ända ut i fingerspetsarna. jag vill att min hud ska få färg, jag vill att mitt hår ska lukta sol och vatten. jag vill känna doften av grönskande lummig natur  och jag vill kisa för att solen skiner rakt i mitt ansikte. jag längtar efter att bära in ny ved i i skjulet så att svetten lackar och jag längtar efter att sitta ute och grilla sent på kvällen. jag längtar efter att få vakna tidigt av att sovrummet är alldeles ljust, och jag längtar efter att ligga på rygg på gräsmattan under körsbärsträdet och kika upp på den blå himmlen mellan grenarna. jag längtar efter att få höra småfåglarna kvittra och se dem bygga bo, och jag längtar efter långpromenader svala sommarkvällar... det känns jätte skönt att allt detta ligger framför oss, för även om det ligger långt fram så kommer vi ju ändå dit så småningom. och medans vi väntar kan vi drömma!!




kram kram!


längesedan...

oj vad det var längesedan jag skrev något i bloggen! jag är fortfarande osäker på om jag ska börja igen men jag tänkte att jag provar att skriva ett inlägg, så får vi se om det blir mer. =) sedan jag bestämde mig för ett uppehåll så har det ena avlöst det andra med huset, och det är fortfarande en lång väg kvar innan vi är nöjda. men det är kul.

lägger in en liten bild. soffan fick vi ärva av henrics morfar (tack så mycket bengt) (och tack till mina goa svärföräldrar som tog den med hem till oss). när den anlände var den brunmålad i 100% sjuttiotalsanda! nu smälter den in lite bättre i vår lantliga stil. vitmålad och med ny sittdyna. det blir nog ett annat tyg på dynan framöver, men just nu nöjer jag mig med det som är. detta var mitt senaste projekt. att sandpappra den tjocka bruna färgen gav mig lite småångest, men nu när det är klart är känslan helt och hållet värd besväret. slår alla gånger att köpa något nytt. dessutom är man ju lite miljövänlig i samma vända =)

i bakgrunden på bilden ser man även vår hall som vi fått i ordning sedan sist jag gjorde ett inlägg. den ligger en halv våning ner, (i markplan). så sent som förra veckan fick vi upp tapeterna och räcket som syns bakom ryggstödet på soffan. 

nästa gemensamma projekt är att slå ut ett nytt hål i den gamla husväggen, där den nya trappan ner till källaren ska placeras. det blir alltså till vänster om trappan ner till hallen på bilden. ska bli skönt när gillesugan i källaren är tillfixad så att man kan använda det tilltänkta matrummet (som nu är vardagsrum), för som ses på bilden är det ganska trångt med bord och soffa i köket.





kram på er så länge!

ia


RSS 2.0