tom i huvudet

nu har jag suttit här i samma pose och stirrat in i skärmen i minst en kvart. fast jag har ju iofs tjuvlkikat på idol under tiden ;). men det är fortfarande tomt i huvudet... idag har jag ingen aning om vad jag ska skriva om. det kan vara väldigt frustrerande när man verkligen anstränger sig för att komma på något, men samtidigt måste jag ju erkänna att jag tycker att det är helt otroligt gött när det är helt tomt i huvudet och jag njuter. wilma sitter här brevid mig och smackar i mungiporna. det luktar mat. hon är ju bara så söt tänker jag och tittar på henne, och sekunden efter är det tomt igen. är det resultatet av att jobba med något man verkligen trivs med på dagarna? och att jobba med folk som man trivs med? förut har jag bara jobbat med saker som jag inte riktigt har känt det där klicket med men det känner jag nu och det löser så många tankar och så mycket problem. därför har jag bestämt mig för att verkligen njuta dom här veckorna det varar. och sedan leva länge på den känslan.

min nya arbetsplats

jobbar from igår i en presentbutik. och jag har verkligen hamnat på rätt ställe!! vilken underbar personal. jag har fria händer i det mesta och det är en sån gemenskap. och det roligaste av allt hände idag! efter att jag hade stökat om och bökat med en massa varor som jag ansåg stod på fel ställe, sålde vi grej efter grej efter grej!!! och sedan kom min mediala mentor carina och hälsade på utan att hon visste att jag hade börjat där. och när hon såg mig sa hon till butiksägaren att hon inte kunde få bättre hjälp! bra betyg från en äkta människokännare! jag kommer somna med ett leende på läpparna ikväll!!

slipp de återkommande utgifterna för mensen!

nu har jag lyckats hitta något bra!! inte bara det att det är naturvänligt utan det blir billigt också! kan det bli bättre?

saken med stort s heter menskoppen. det är egentligen en uråldrig sak som kvinnor har använt i alla tider och frågan är varför den är nästan okänd nu? den gör allt så mycket enklare under mensen och man slipper krångel med byte av skydd så ofta och den ofräsha känslan!
menskoppen håller i upp till tio år om man sköter den rätt och den kostar bara 260 kr! där spar man in en rejäl summa istället för att springa och köpa bindor och tamponger för dyra summor varje månad!

menskoppen är precis vad det låter som, en liten kopp i silicon som man sätter upp precis som en tampong fast inte lika långt upp. där bildas ett vacum och man tömmer den 2-3 ggr om dygnet. man kan alltså till och med ha den inne på natten. sen tar man ut den och tömmer den, tvättar av den i varmt vatten och tvål och sätter in den igen. lätt som en plätt!
enda problemet är att lära sig att sätta in den rätt så att vakumet bildas och den inte läcker, men det får man ganska snart snits på!

för att få tag på den så googlar du bara "menskoppen" så kommer det upp några sidor som säljer den. priserna ligger runt 260 kr plus frakt och en del sidor har olika modeller att välja på. l

ycka till att tjejer!!

MIN INSPIRATIONSKÄLLA

min inspirationskälla just nu är en gammal dam som heter ingegerd. jag är hos henne minst en gång i veckan och hjälper henne att städa, sortera, stänka tvätt som ska manglas mm. mm. och sedan fikar vi. och pratar. länge, och om allt möjligt. hon kom in i mitt liv precis någon månad efter att min älskade farmor gick bort. och vi fann varandra direkt.

det är konstigt. man saknar inte kon förän båset är tomt.. eller ja, nästan. kjag visste ju att jag skulle sakna farmor något enormt from. den dagen hon skulle gå bort, och jag tänkte på det ofta. men det jag menar är att farmor likt ingegerd gjorde allt på det gamla viset. hon syltade och saftade själv. tog reda på precis allt som hennes trädgård bjöd på. stänkte och manglade vartenda lakan och allt det där. det fashinerade mig, men jag tänkte att jag hinner nog lära mig innan hon går bort. för jag är intresserad av "förr i tiden". vill lära mig och prova mycket som man gjorde förr. och när farmor gick bort kändes det som om jag förlorade en stor bit av allt det där. till exempel så pratade vi om att vi skulle ta ner stora fotoalbumet som farmor hade med alla gamla kort på gården och släktingar långt bak i tiden mm, men det hann vi aldrig. det var sista gången vi sågs. sådant var viktigt för farmor. släkten och arvet, och hon älskade att berätta om det. speciellt till mig och syrran tror jag för vi verkade vara de enda som var intresserade. jag älskade att höra berättelser om när pappa och syskonen var små och om när farmor var liten också. hur hennes föräldrar var och hur hon mötte farfar och allt det där. 

men nu har jag fått ingegerd i mitt liv istället och det känns som om hon är ett slags plåster på mitt farmor-sår. hon berättar lika glatt som farmor gjorde. jag får skriva av hennes gamla recept på den smarriga plommon marmeladen och allt det där. hon visar mig med glädje hur det ska gå till på gammaldags vis. det roligaste av allt är att när jag pratade med "mitt" medium som jag går hos emellanåt så berättade jag om ingegerd och då sa hon; du kanske redan har förstått att ni har levt många liv tilsammans? i det senaste ni levde tillsammans så var du hennes dotter.

så kan det vara. och nu om någonsin förstår jag vikten av att ha vänner i alla åldrar.

och jag har aldrig saftat och syltat så mycket i hela mitt liv som jag gör nu.

FULA KOMPISAR NÅGON?

jag kom att tänka på en sak. jag har inte en enda vän som jag tycker är ful! alla mina vänner är vackra på sitt sätt och det finns någonting i allas deras utseenden som tilltalar mig.

jag läste för länge sedan om en undersökning som gjorts. man väljer tydligen sina vänner undermedvetet efter utseende. sedan är det deras sätt att vara eller personliga egenskaper som avgör om man fortsätter att vara vänner eller inte.

jag tänkte inte så mycket på det då, men så ploppade detta upp i min hjärna härom dagen igen och jag började lista min skara med kompisar. både ytliga och nära och jag kom fram till att dom alla har något i utseendet som tilltalar mig. både de manliga och kvinnliga! 

men observera! detta har ingenting med utseendefixering att göra då vi gör detta val helt och hållet undermedvetet. och man brukar ju inte gå runt och tänka att; fasen! vilka snygga vänner jag har! man lixom tänker inte på deras utseende förrän dom klippt sig eller bytt klädstil eller frågar om det. man bara accepterar dom som dom är. antagligen för att man redan undermedvetet har godkännt dom!

kul fakta!

KONTROLLERANDE MÄNNISKOR

det är märkligt det där med män som hela tiden ska kontrollera allt deras flickvänner gör. bara för att dom själva beter sig som svin så tror dom att flickvännen gör det samma.

jag har en vän som det känns som jag har känt sedan tidernas begynnelse. denna vän har råkat ut för en sådan partner och han är dessutom pappa till hennes barn. det började som vanligt. dom var jätte kära och han var världens gulligaste. med tiden började han skylla mer och mer av deras gemensamma problem på henne. han är alltid lika oskyldig till allt. och med tiden har detta vardagliga beskyllande blivit värre och värre och övergått till hot och hårdhänthet.

det som är värst av allt är att det händer inför barnen och att hon har börjat tro på hans beskyllningar om att allt är hennes fel. vad kan jag göra bättre? om vi säljer huset skulle det lösa en massa problem! jag älskar ju honnom inners inne, han kan ju vara så go och snäll. det kanske är mitt fel att han gör som han gör mot mig? jag kanske får det jag förtjänar?

hoten handlar hela tiden om nya saker. lämnar du mig ska jag riva ner huset för dig så att du inte har någonstans att bo. är du otrogen så ska jag berätta för dina föräldrar om din mörkaste hemlighet. och hela tiden är det ett tjat om vilken man han är, att hon inte får någon bättre än han och att han när som hellst skulle kunna vara otrogen mot henne om han skulle vilja. och det vill han. och varje dag blir hon beskylld för att ha legat med än den ene, än den andre. det är brevbäraren, grannarna, exet, en kille som tittar när dom är på konsum, och allt detta har gjort att hon har tappat matlusten. hon har rasat i vikt från en storlek 42/44 till 34/36. allt hon får i sig är ett äpple och kanske någon smörgås om dagen. mer klarar inte magen av. det blir för mycket för den och det kommer ut lika fort igen. och mitt i kaoset finns tre barn. som behöver sin mamma mer än någonsin, men den mamman har inga krafter kvar. för att hon orkar inte tanka sig själv varken fysiskt eller psykiskt. hon är stark som en björn och stönig som en åsna innerst inne, men nu är hon så nedbruten.

vad gör man som kompis? man känner sig så otroligt hjälplös. man kan lyssna och komma med råd men det tyngsta lasset måste hon hela tiden dra själv. och för det krävs kraft som hon inte har.
och jag blir så frustrerad av människor som ska föreställa släkt och vänner, som inte lyssnar ett skvatt på hennes rop på hjälp. det blir ju såååå jobbigt när någon ber om hjälp! nä, stanna där du är du! du har satt dig i den sitsen och då får du sitta där! men barnen då? är det ingen som ser allvaret? den här mannen har bara blivit värre och värre med åren och han kommer inte sluta. barnen mår jätte dåligt och blir skadade psykiskt av att behöva se och höra all kränkande skit hela dagarna. och hon själv. viktraset. dom tomma ögonen. orkeslösheten. men det är klart. det är ju alltid lättare att blunda. vända sig bort och låtsas som att det inte finns. och kvar står några få vänner och vet inte hur dom ska kunna hjälpa, eller var dom ska börja. och allra allra värst är det för henne själv. hon har inte bara blivit sviken av sin sambo som hon älskar så mycket. hon har blivit sviken av familj och vänner som hon trodde att hon kunde lita på och be om hjälp. och hon tycker att hon har svikit sig själv och sina barn när hon inte orkat göra något åt det.

SALADIN

har ni sett arn? jag var på bio och såg tvåan igår. såg ettan när den kom också. det finns inte många män som är vackra. men killen som spelar saladin...vilka ögon!  dom är så bruna att dom nästan är röda ibland. vilket ansikte! han är den vackraste mannen jag sett! tyvärr verkar han inte vara fullt så vacker i verkligheten, men i den filmen. i dom där kläderna. mumma!

BOT MOT SÖMNLÖSHET

det finns många kurer att prova för den som lider av sömnlöshet!
min mamma och pappa tog alltid fram honung och varm mjölk när jag och syrran var små och tassade upp på kvällen. och det där med varm mjölk och honung förespråkar dom starkt fortfarande.
min kära svärmor pratar ofta om att hon går upp och tar en alvedon och sen somnar hon som en stock. en kompis knaprar naturmedel, min faster hade alltid aromaoljor med lugnande effekt på örngottet, ja det finns hur många sätt som helst! men jag besitter det bästa av alla!

du behöver inte ens gå upp ur sägen för att hämta något! bara ligg där. försök slappna av i hela kroppen. blunda och försök se en bild framför dig av ditt bakhuvud. titta noga. långt nere i bakhuvudet/nacken, under håret, finns en liten lucka. den kan se ut hur som helst. min är i trä, med ett handtag även det i trä. och jag har ett stort lås på den. 

den luckan öppnar du, innifrån eller utifrån, det bestämmer du själv, hur det ser ut bestämmer din fantasi.
och ut rinner hela meningar, ord, bokstäver och bilder i en enda röra. ibland får man hålla luckan öppen länge för att det nästan är som en damm som varit på gränsen att svämma över som vill ut, och ibland räcker det med några sekunder för att det bara är några meningar eller någon bild som ska ut. men efter ett tag när det har börjat rinna mer långsamt och det snart är färdigtömt kan man riktigt känna lättnaden över att ha rensa hjärnan från allt skräp som har legat och stört och tagit plats. när det slutat rinna stänger du bara luckan igen. ibland får man öppna den en eller ett par gånger till för att det har varit någon irriterande tanke kvar som ploppat upp när man slappnat av och nästan somnat. men så fort det är helt tomt somnar man så gott så gott!!

så lycka till och dröm sött!

LITA PÅ LIVET!

jag är en sån där människa som går omkring och funderar på livets stora frågor så fort jag får tid. och eftersom jag tror på andra sidan så hamnar jag väl i facket för "troende". fast jag vill inte kalla mig religös. jag tror inte på en gud som sitter några våningar upp och bestämmer vem som får komma till "himmelen" och vem som får brinna i "helvetet".
jag tror snarare att det är så att man väljer själv.

när man dör och anden lämnar kroppen kommer den till ett ställe med två dörrar. den högra går till den vackraste platsen i universum som vi så finurligt kallar för himmelen. där är alla färger mycket klarare och starkare, man väljer sitt utseende själv, alla som man någonsin har tyckt om i tidigare liv, husdjur, vänner och familjemedlemmar välkomnar en tillbaka och det finns ingen negativitet alls. där kan man vila upp sig efter det svåra livet på jorden och sedan börja arbeta på en ny livsplan för att återvända till ett nytt liv.

den vänstra dörren går till ett grått ställe där det finns grå väsen. kanske inte direkt onda, men dom har lixom ingen gnista. dom orkar inte bry sig om sådant som livsplaner osv. föds man utan en livsplan så blir livet väldigt svårt för då känner man sig malplacerad och viljelös och oskyddad för ens själ har ju inget att gå efter. (meningen med livet är ju att följa livsplanen och att lära sig det som står i den). då är det lätt att komma in i en ond cirkel där man aldrig kan känna sig nöjd.

oavsett så tror jag att även om man gått in i den vänstra dörren, så kan man om man vill ändra sig och få komma till den högra. alla är välkomna dit oavsett vad man har gjort eller vart man har varit tidigare. man har ju gjort allt (både ont och gott) för att lära sig något av det. men det betyder ju inte att man kan börja vara elak med gott samvete och skylla på att man är det för att lära sig något som står i ens livsplan. för då han man tvärt om inte lärt sig något.

jag tror att det bara är för enkelt att man dör och sedan är det svart. man finns inte mer. den tanken känns väldigt skrämmande och konstig för mig. det måste finnas ett system. jorden och rymden och universum måste ha ett in i minsta detalj planerat system. som ett ekorrhjul som snurrar och snurrar och snurrar. titta bara på en sån grej som  näringskedjan som verkligen är så smart och behändigt utformad. naturen har sin gång och alla är beroende av alla. från den största valen till den minsta amöban! alla som finns i universum drar sitt strå till stacken. så tror jag att hela universum är uppbyggt och därför kan allt fortsätta i en evighet. man föds om igen och igen och igen med olika livsplaner i ryggsäcken varje gång. en del liv är lyckliga, andra olyckliga, och i varje liv lär man sig något som får anden att utvecklas och växa. vi måste begå misstag och bli sårade för att lära oss. det är i praktiken som man verkligen lär sig. man kan ex. sitta och lyssna på och försöka trösta någon som har förlorat sitt barn och tänka vad hemskt det skulle vara om det hände mig. men det är inte förrän man själv har upplevt en liknande situation som man verkligen vet hur det känns. innan kan man bara tänka sig fastän man fått alla detaljer.

därför tror jag även att det finns exakt likadana galaxer som vår, där det lever människor och djur precis som här, på planeter som liknar jorden med sol och måne och allt det där. det är det stora "alltet" som jag vill kalla gud. väljer gör man helt själv! så kom ihåg det! det är ditt liv och du väljer helt själv! ingen annan kan gör det åt dig.

och jag tror även att universum fungerar som en spegel. den energin du sänder ut till andra och ut i universum kommer tillbaka till dig. lär du dig att lita på livet så blir du lycklig. det låter retligt enkelt och det är det också. så fort du börjar tro på dig själv och på livet så kommer du också bli tillgodosedd det du behöver och du kan bli lycklig. det är ingen slump att det ibland fixar sig i sista sekund. vill man bara någonting tillräckligt mycket och önskar det tillräckligt starkt så lägger sig till slut livs-bitarna på plats. och kom ihåg att vara tacksam för det du har istället för att vara olycklig över det som du inte har. allt har sin tid. det du inte kan få i det här livet får du garanterat i nästa. för det du inte kan få i det här livet är det helt enkelt inte meningen att du ska få. du har valt det själv. i din livsplan som du skrev innan du gav dig av mot jorden.

SHOPPING OCH SKOGEN

idag vaknade jag och var på strålande humör. dushade lucas och så myste vi i tv soffan innan dagis. sen fick jag en jätte bra ide. jag ringde till syrran men inget svar. hon sover garanterat. men! jag åker dit och väcker henne! haha! jag ska ju börja jobba den 16:e, så nu är det bråda tider om man vill ha lite syskon-tajm! väcker jag henne inte sover hon så länge att jag hinner hämta lucas på dagis innan. så tänkt och gjort! jag åkte dit. ringde på som en galning och ett åskmoln till syster vaknar =).
syrran: -va är det!??
jag: -vi skulle ju höras idag och du har inte mobilen på så jag åkte hit!!
syrran: -ja jag ser det!
och så går hon in i lägenheten och lägger sig under täcket igen. skitsur.
jag följer efter.
jag: -jag har tusen spänn som jag tänkte att vi skulle bränna på stan idag. nu när jag är ledig från lucas några timmar, så skynda dig upp så vi hinner göra sut på allt!!
täcket flyger upp och ett yrvaket smajl möter mig! jag vet hur man får syrran på gott humör! =) hon hoppar upp och gör sig iordning. väl inne i stan köper jag oss en varsin baguette på sjökvistens. smaskande på dom styr vi kosan till h&m. där hittar man ju alltid något! så sant!
vi fick varsina grå benvärmare
syrran ett par snygga stuprörsjeans
jag en lång skjorta
en lång men kortärmad kofta
en vit baströja
och en ny deo!

dessutom köpte jag nya converse skor
 två linnen
och nya jeans i helgen när vi var i stugan.

nu är garderoben fräsh (typ 5 år sedan sist) och jag är redo för jobbstart!
har nog inte lagt så mycket pengar på mig själv sedan långt innan lucas föddes. men nu har jag sparat allt jag kunnat lääänge! som tur var. för att börja jobba i mina gamla trasor hade inte varit kul!!!
=)

efter detta hämtade vi lucas på dagis och så gick vi ut i skogen och satte oss. lucas hoppade på stubbar och samlade kottar, wilma gnagde på pinnar och jag och syrran njöt i solen och av skogsdoften! helt underbart. lyx!!!

RSS 2.0