jag undrar...

är alla två-åringar så här arga? min son är den argaste lilla människa jag vet! han kan bli så arg att han bara skakar!

när inte jag eller h förstår vad han menar, eller när man råkar göra saker i fel ordning (till exempel tar på jackan före mössan), eller när han får ett nej, eller när han uptäcker att det inte går att trycka fast en legobit på någon annan leksak, eller när han ska dra upp blixlåset själv men det inte går och man måste hjälpa honom.... listan kan göras hur lång som helst och varje dag är en kamp. både för honom och för oss. han skriker, rabblar långa arga och för oss obegripliga ramsor. han sparkar och slår och kastar sig på golvet och när han ser att jag och h står som två frågetecken och inte ens fattat vad det var som gick fel övergår det oftast i gråt istället. han blir uppgiven och ledsen och de största tårar jag någonsin sett bara sprutar helt hejdlöst från dom där små ögonen.

det gör så ont i mig när jag ser hur frustrerad han är. när han försöker men inte kan förmedla sig. jag längtar så fruktansvärt tills han börjar prata ordentligt. kanske går det lite lättare då?

min lilla örtagård

jag har en liten liten hobby. närmligen min örtagård. tror jag har varit häxa eller något i ett tidigare liv för min förundran och mitt intresse för mläkeväxter bara växer och växer! 

när snön smälte såg jag dock till min häpnad att mina plantor växt och frodats under snön i vinter och var nu grönare och större än någonsin! så om jag ska få plats med några nya tillskott i år var jag tvungen att fixa detta snabbt! är inte så bra att vänta med att klippa ner dom ännu längre med tanke på det varma vädret. så på med handskarna och fram med sekatör och spade. jag grävde upp allt och separerade dem. min citron timjan fick jag dela i 5 och en del av de fem sitter nu i en kruka som jag grävde ner på plats. dessutom hittade jag små tunna skivor av tegelsten som H sågade till när vi lagade murstocken på kamin-sidan. de fick ligga runt om plantorna och det blev riktigt fint.

så skönt nu när man kan vara ute och njuta av värmen! även om man är totalt genomförkyld!

för övrigt har jag varit hos min storasyrra idag och grattat henne och fått smarrig tårta. hon och hennes kille har köpt en ägg-husvagn till sin superfina gamla raggarbil! dom blir bara mer och mer rockabilly för varje gång jag ser dom! kul det där! och lucasinen fick en jätte fin laserblå lacoste tröja av dom. tack så mycket!

nu ska jag ta hand om lillsyrrans katt, medan hon är hos mamsen och myser.

hoppas ni har det lika göttans som jag!
kram på er!

vilken fin helg!

hej hopp alla vår-älskare!
är det inte helt underbart!? först var det vår, sen kom det snö å sen kom våren igen direkt efter, mer än någonsin i år!
vi var och hälsade på lucas kusin i örebro igår. dom har precis flyttat in i sitt hus (som fö. var jätte mysigt) och på deras baksida satt vi i stort sett hela dagen. H hjälpte sin bror med att beskära deras äppelträd ( som aldrig sett en sekatör förut! det stackars trädet fick sig nog en rejäl chock)! jag och min kära svägerska satt i solen och höll koll på barnen. lucas var i sitt esse när han fick springa runt utan tjocka vinterkläder! baksidan har skydd från alla håll och är helt i lä medan solen ligger på hela dagen! kan det bli bättre? det måste ha varit över 15 grader! jag fick rejält med färg och det var skönt!! nu känner man sig lite fräschare.

tack iaf för en underbar dag igår C,D och lilla A!


har haft skåprensning åxå. måste ha det ibland, annars blir H tokig på mig! jag kommer hem med en massa "skrot" (i hans ögon) från diverse rundor på stan och i loppisar, så det är villkoret för att jag ska få hållas! :) och det kan jag snällt gå med på. man tröttnar ju ändå efter ett tag på en del av det man har.

Är någon intresserad av dessa två söta vaserna?  höjd 13 cm, och 7 cm i diameter.
vet inte hur gamla de är, men de har fin patina. priset är 35 kr för båda. köparen betalar även frakten. 
isf är du välkommen att höra av dig på min mail ia_nilsson_83@hotmail.comäven dessa två små sötingar måste lämna plats. det är en gräddsnipa och en sockerskål. kritvita med blå små detaljer.
de har fin patina i porslinet, och är i gott skick som synes på bilden, men tyvärr har en liten bit gått ur örat på gräddisen, men det syns knappt då örat ändå är vitt där den gått ur. priset på dessa två är 80 kr och även här betalar köparen frakten. gräddisen är 11 cm hög och sockrisen är 14 cm lång. maila om du är intresserad!

PAXADE!


denna lilla skruttkorvs-unge är dock INTE till salu!
här sitter min lilla älskling i trädet som ingen brytt sig om förrän nu. en liten fruktstund efter allt bus i trädgården. det är härligt att se barnen med så mycket spring i benen, och när man kan släppa dom så dom får frihet att springa så mycket dom vill det är underbart! vi måste se till att få upp vårt staket här hemma med! finns ju inget bättre än att avslappnat sitta i solen och kika på en liten busunge som känner total frihet! och lilla kusinen tog flera stadiga steg under dagen så hon är snart hack i häl! vad mysigt!!


hoppas ni har haft en lika skön helg som vi!
kram på er!

RSS 2.0