välkommen våren!

nu har det varit riktig vårkänsla i snart en hel vecka här i värmland! det är helt underbart. viljan kommer tillbaka och man känner hopp igen. värmen kommer sakta men säkert och i rabatten kikar det fram skilla och krokus! blev så glad att jag stack iväg och köpte en liten bukett ranunkler och eukalyptus efter min härliga vår-promenad. man vill ha det där härliga med sig in ju!!!

här kommer lite bilder

här syns en liten del av mitt kök.

gardinen har jag sytt av ett gammalt lakan, hjärtat har jag gjort av björkris och där står min vackra bukett åxå :)
de här hyllorna målade jag och satte upp förra veckan. det var skönt att få upp lite från bänken så det blir lite mer ledig yta. en luffarslöjdsliknande skål för värmeljus, en litev kristallvas för mina silverskedar och en vacker glasburk för farmors gamla kakformar.en av de vackraste blommor jag vet!

här är dom igen, i en vas köpt på loppis, även duken är från loppis. silverfatet är från min sambos farmor, glasburken med spets på är ett gammalt mått från min farmor som jag piffat till lite och vips blev det en ljuslykta. flaskan med vatten till blommorna är från röda korset och den lilla träasken var en bonus när jag köpte en hylla på Ann-Catrin's webloppis!


denna kransen band jag när jag ändå var i farten!! lika bra att passa på. jag tyckte ytterdörren var ganska tom och tråkig så där fick den sin plats.
och sist men inte minst, min älskade skänk! mitt fynd från loppis! nu är den färdigmålad och ska bara in i sin rätta miljö. det lär dröja ett tag till, men den som väntar på något gott... det kommer blli såååå bra! innan vi kan flytta pp den så ska den hemska gillestugan som den står i nu renoveras om till ett tv/vardagsrum. skänken ska upp i det nuvarande vardagsrummet och byta plats med tv möbeln för där ska bli matrum sedan.

hoppas ni är ute och njuter av våren allihop! det gör gott för själen!

kram på er!


lite rekreation i sälen

tandådalen i skinande sol och meterdjup snö... 2 minus... perfekt. kan du se det framför dig? mmm, så såg det ut när det var dags för oss att åka hem. perfekt med andra ord. men jag ska absolut inte klaga! dagarna vi fick var underbara. lite dimmigt på skoterturen och så, men absolut inget att klaga på. här är bästa bilden från fjället!isn´t it lovely?

underbart!

idag är det en sån där skön dag! man går runt i mysbyxor hela dagen och gör bara sånt man känner för! har fått många viktiga svar på mailen och jag känner mig sådär skönt till freds som man gör när man har total koll på läget! inte ofta man känner den känslan, men idag kom den och jag tog emot den med öppna armar.
jag och a ska på den där företags-info-dagen på onsdag. ska bli jätte kul. hela dagen ska vi vara borta och vi hyser stor förhoppning om att vi ska få svar på det vi inte hittills har lyckats ta reda på själva.

jag älskar när denna känsla dyker upp för suger man i sig ordentligt av den räcker energin ganska länge.  så idag sa jag bara låta mig svepas med och må bra.

underbart.

när ska vintern ta slut?

snön ligger som ett tungt blött täcke över precis allt. man börjar bli riktigt trött på halka och kyla nu. detta skulle ha kommit innan jul och nyår. det verkar som om det blir mer och mer fördröjt för varje år. man kanske skulle köpa sig en resa ändå? men vart?
det sköna är att man i alla fall är av med förkylningen och kan börja röra på dököttet lite igen. tråkigt när jag hade kommit igång ordentligt och tappat hela tre kilo, så kommer en förkylning som en käpp i hjulet. men jag hoppas verkligen att det går bra den här gången. nu har man ju tärnklänningen som man ska se bra ut i. en bra morot, men också ett litet orosmoln. men med positivt tänkande och mycket vilja ska jag ta mig dit. det blir nog himla mycket lättare med allt bara det blir varmare och torrare ute. jag längtar!

ingenting inbokat

åååå vad skönt det är när kalaset är avklarat! man är orolig för att inte tårtan ska räcka, för att barnen ska bråka eller för att man själv ska klanta till det på något vis.
men vad kul det var att se alla! synd att man inte ses oftare, men det blir ju så. alla lever sitt liv och har fullt upp. en och annan rolig nyhet fick man höra också. nu finns det lite saker att se fram emot. (de som det gäller får berätta det själva).
men i alla fall, stort grattis till er!

idag har jag inget inbokat. ska bli skönt att ha hela dagen fri. tror jag ska åka in till plantagen och kika på någon fräsig växt till lucas rum. har ju några fina barnkrukor som står tomma och väntar på att få en blomma. bland annat en jätte fin liten gubbe som man sätter en växt i huvudet på så att blomman blir ett hår. sådana gulliga saker kommer moster jozzan med till den lilla larven.

men vi får se vad det blir idag. har ju ett berg av tvätt i tvättstugan åxå. men det gör mig inget. det är en ganska vilsam syssla. man behöver inte använda hjärnan ett dugg.

det blir en bra dag idag!

RSS 2.0