min fina morgon

nu sitter man här igen. mamsen har precis åkt. har klippt henne och frasse, deras fosterson. dom hade fika med sig och vi hade en mysig fikastund. saffranslängd. mmmmm. nu sover lucas gott i sin mysiga säng med snuttar och gosar. var nyss in och tittade till honom och fick en stark lust att klättra över spjälorna och krypa ner till honom. snosa på hans mjuka blonda fjuniga hår, men det går ju inte. min stackars lilla skrutt-korv med en spricka i nyckelbenet. han är så tapper. det syns att han har ont. vill inte gärna använda vänster arm när han leker, äter, klättrar mm. men han gnäller inte mycket. säger nästan inte ett knyst. jag är så imponerad av honom. min älskade lilla kämpe!

egentligen hade jag tänkt dra fram damsugare och skurmopp när han somnat, men den där myskänslan vägrar att släppa taget. jag tror nog att jag tar med mig en kopp citron- och ingefärs-te och en allt i hemmet-tidning med diverse ögongodis inför julen, och lägger mig i sängen en stund. det var en jobbig natt inatt. jag kom i säng sent efter en underhållande och trevlig fika med en av mina bästa vänner. hann precis slappna av, sen började lucas drömma mardrömmar. drömmarna höll på mellan 12-4 och han kämpade och försökte somna om hela tiden. till slut tröttnade henric på springet mellan rummen och gick och hämtade lilla pysslingen. han somnade som en stock mellan oss och sov till halv åtta imorse.

det var otroligt mysigt att vakna av små knubbiga "knåd-fingrar" som pillade i luggen på mig och ett litet mys-knorrande ljud innifrån snuttefilten som han så fint knölat ihop framför ansiktet på sig själv så bara ett öga och en hår-tuss stack fram! hans mjuka, varma lilla kropp med dom knådiga tårna som pillar och sprätter och verkar leva ett helt eget liv där under täcket. hans lukt. jag drog många djupa snosar i hans halsveck. sen tog han min hand och drog i den för att visa att det var dags för välling.

när man får vakna så mysigt har man i samma ögonblick glömt bort den jobbiga natten. men nu gör den sig påminnd i form av gäspningar och blinkande ögon som hela tiden avlöser varandra.

det får garanterat bli sängen.... NU! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0