mina favorit efterrätter

det finns tre efterrätter som slår allt annat med hästlängder!
nämligen:

*CHEESECAKE
*SEMIFREDDO
*GINO


här kommer recepten!

CHEESECAKE

200 g philadelphia ost
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 1/2 dl grädde
8 st digestive kex

smörj en form med löstagbar kant och smula i hälften av kexen.
rör ost, socker och äggulor ordentligt. vispa grädden hårt.
tillsätt vaniljsocker och salt i grädden. vispa äggvitorna hårt.
blanda allt men rör ner vitorna sist. häll smeten i formen och strö
över resten av kexen. ställ i frysen i ca 4-5 timmar. ta upp ca 10
min innan servering för att den ska hinna mjukna lite i kanterna.

SEMIFREDDO

200 g mörk choklad 70% (eller nougat)
4 st äggulor
2 msk strösocker
(1 msk mörk rom)
4 st äggvitor
2 msk strösocker
2 dl grädde
2 dl grekisk yoghurt
1.5 dl Muscovado socker

Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Vispa äggulor
och strösocker vitt och pösigt. Vispa äggvitor och strösocker till ett
vitt skum. Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten. Rör ihop
äggsmeten med choklad (och rom), vänd i gräddyoghurten
och sist de uppvispade vitorna. Vänd i nästan 1½ dl av muscovadosockret,
det ska vara lite klumpar av socker i glass smeten. Fyll i en valfri
skål eller form och toppa resten av muscovadosockret,
frys i minst 4 timmar så att den är "halvfryst". Skopa upp med glass
skopa i glas eller servera semifreddon i formen. Servera gärna
semifreddon toppad med hallon eller andra bär.


och till sist, enklare och nyttigare än de flesta efterrätter och perfekt till både stora och små!

GINO

kiwi
jordgubbar
björnbär
banan
(lite socker för den som vill, eller om bären är sura)
vit riven choklad

skiva eller skär kiwi, banan och jorgubbar i bitar. häll i bitarna och
björnbären i en ugnsfast form. strö eventuellt över sockret.
(mängd efter eget behov) och den rivna vita chokladen. (det blir extra
knaprigt om du river chokladen en stund innan så den "torkar" lite
innan du strör den över frukten. sedan ska det in i ugnen i ca 3 minuter
på 250 grader. (den vita chokladen ska se lite bränd ut.)
servera med några klickar vaniljglass.



åt faktiskt ginon senast idag när en gammal bekant till henric tog med sig tjejen och kom på besök på eftermiddagen. då provade jag även att strö över lite kokos innan jag hade på chokladen. kan du gissa resultatet? det blev naturligtvis ännu godare. och det gick som alltid hem hos gästerna! och är det så att någon är allergisk mot tex. jordgubbar så är det ju så enkelt att man bara kan byta ut det mot något annat bär/frukt eller skippa det och bara köra på resterande.


hoppas ni allihop får ett gott nytt år!

Kommentarer
Postat av: Ann-Catrin

hej där!!



sitter här och är lite småsugen... konstigt när man stoppat i sig så mycket under jul och nyårsdagarna.. Har aldrig gjort Gino.. såg det faktiskt det på vimelmammans blogg.. såg så fräsht och gott ut.

tack för fina recept!!



Ang den lilla hyllan du tyckte var söt... den är faktiskt till salu på min webloppis du hittar på min blogg... i högerspalten.

kram på dig A-C

2009-01-01 @ 22:14:54
URL: http://www.finthemma.blogspot.com
Postat av: Direktör Svensson

Blir rätt många minuter på sadeln om man skulle vispa i ordning de där 3 smaskiga sakerna va? Alla låter ju kalasgoda, och allt dränkt i vit choklad älskar jag, mmm mmm mmm

2009-01-02 @ 01:39:34
URL: http://sinless.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0