ingen skrivkramp direkt!

har liksom tappat sugen totalt med bloggandet! det är ju tur att det inte är en inkomstkälla som för många andra. vet inte... ska nog ta en bloggsemester ett tag så får vi se om jag kommer igång igen om ett tag. skrivar gädjen går ju som en berg och dal bana. hoppas alla ni som läser min blogg har det fint där ute. kram på er!

mys i regnet

jag hade precis sagt hejdå till h som gick till jobbet och fått sällskap av lucas i sängen. mysigt mysigt! men så plötsligt blev det bråttom med något. han pekade på blöjan och såg jätte besvärad ut. jag som trodde att han hade gjort nummer två plockade fram en ny blöja men då skrek han i högan sky! han sprang och hämtade pottan och då fattade jag. vi tog av blöjan och han satte sig till rätta. sen log han mot mig och sa stolt "så". reste sig och där var en liten pöl. förut har han bara sagt till när han ska göra nummer två för han gillar inte när det kommer i blöjan. nu har han även börjat säga till när han ska kissa. det är jätte skönt tycker jag! och han blir så glad och stolt varje gång!

tyvärr glömde vi pottan när vi åkte till stugan i helgen så det blev att han gick tillbaka till blöjan igen. det var ju synd, men nu verkar han vara tillbaka med pottan. det blev ju likadant när han var sjuk senast och då tog det lång tid innan han ville sitta på pottan igen. men han får ta det i sin egen takt. vi tjatar inte på honom. bara berömmer när det blir rätt istället. tycker han att det är kul tror jag att det kommer av sig själv så småningom, och han är ju faktsikt bara två år än.

men nu sitter jag här ensam med voffsan och vi ska fortsätta myset. vi hade tänkt ta en promenad men det har börjat regna ordentligt så vi väntar en stund och ser om det ger sig. inredningstidningarna som jag prenumererar på har aldrig kommit så lämpligt! de har dimpt ner i lådan de dagar det har regnat här och det har varit perfa. då har jag och wilma-korven lagt oss på golvet på en filt framför en brasa i kaminen. jag med tidning och te och wilma med ett ben. riktigt mysigt när regnet smattrar på rutan.

jag vet inte varför men jag älskar när det regnar. luften blir så ren och mysfaktorn stiger avsevärt! en gammal kompis tycker att det är en konstig böjelse som jag har, och kanske är det så? hihi! håller ni med mig eller honom? jag får en sån lust att göra saker när det regnar. ta reda på tvätten och damsuga och pyssla och mysa överlag. men det kanske jag är ensam om?

jaja, hoppas ni mår lika bra som jag i regnet!! :0)


tack

tack till er som kommenterade senaste inlägget! nu känns det lite bättre!

tyvärr har jag inte hunnit blogga på över två veckor! det har varit fullt ös! starta eget-träffar, info möten, arbetsförmedlingen, försöka hinna med sitt barn och sin hund, försöka hinna med sin sambo och vänner, måla staket, gräva upp buskar, plantera inför sommaren, möhippe-planering och en massa annat skoj!!! så ska jag vara ärlig hade jag nästan glömt bort att jag har en blogg! ;0)

det är så underbart när våren är så fin. har vi någonsin haft en så varm och lång vår? här har det regnat högst 2 dagar under hela våren!! iofs så gillar ju jag regn, men jag gillar nog solen ännu mer!

hoppas kunna lägga ut lite bilder på hur huset ser ut nu. vi har nämligen bilat bort teglet på framsidan! jag och h tog tillfället i akt en sån där varm kväll när man inte vill gå in. ställningen hade legat och väntat ett tag så vi drog på oss varsit par handskar och högg i! det gick mycket lättare än jag trott. vips, så stod byggställningen färdig! bara att sätta igång med väggen! så följande kvällar stod henric som herren på täppan på ställningen och bilade för glatta livet och kände sig manlig, medan jag sprang som en skållad bäver mellan att olja och måla staket och att bära undan tegelstenar och stapla dom på en pall. som tur var så kände sig min lillasyster och hennes f lite extra sugna på tyngdlyftning så dom kom och hjälpte till sista kvällen. sedan avslutade vi med vårens första grillning! det blev kycklingfileer och hemmagjord klyftpotatis och en stoooor sallad med gott bröd! MUMMA!

nu känns det snart som sommar i hela kroppen!

kram på er!!

RSS 2.0