EN DOFT AV HÖST

idag verkar det bli en sån där härlig höstdag! i hela mitt liv har jag blivit deppig när det börjar närma sig slutet på augusti och man börjar känna dom kalla vindarna och lukten av blöt jord och förmultnad. nu har det tvärvänt.
inte så att jag inte gillar sommaren, denna sommaren har varit helt underbar, men det är bara så skönt när allt har gått i ett under semestern och det har varit jättevarmt och man måste vara ute i solen varje dag för att slippa dåligt samvete.

nu får man börja krypa in. känna den underbara lukten av natur under omvandling så fort man öppnar dörren, ta fram mysiga tjocka tröjor, tända ljus, verkligen känna att man faktiskt har vädrat när fönstret har stått på glänt ett tag, och laga varm choklad!! istället för att grämas över kyla och annat så har jag lyft fram det som jag verkligen uppskattar med hösten och fokuserat helt på det på senare år och det har hjälpt mig ifrån min årliga höst depp. 

och det där med att få krypa in på kvällen det är bra. då snurrar man in sig i en filt i soffan med lite smarrigt höst te och dukar fram pyssel över hela bordet! jag vet precis vad jag kommer pyssla med i vinter! jag ska bla göra en lampa av en skål som jag fyndat på röda korset och sen ska jag pyssla och prova sånt som mitt företag ska ska sälja till en början.

en till bra grej med hösten är att lyktorna som jag och syrran fixade i mitt älskade äppelträd syns ordentligt när man tänder dom om kvällen =)


tycker att den här gamla vågen efter henric farmor är så fin så den ska stå framme,
men hade svårt att få plats för den någonstans. det löste jag på detta sätt. blev
ganska bra med en blomma i vågskålen.


där uppe i hörnet syrran! ser du holken? den ska målas likadan som boden.
resten av holkarna hänger i träden i skogen bakom huset. och vill fåglarna bo vid
vår bod så blir det "radhus" på baksidan av den!


här är skålen som ska bli lampa. 40 spänn!


detta gjorde vi bra syster yster! hög mysfaktor - mycket uppskattat av mig!



och så avslutar jag med en en sommarbild som jag tog i min trädgård idag.
kanske blir den sista i år?

fågelholkar och praktik

idag vaknade vi och var barn och hund lediga. skönt, men samtidigt väldigt tomt! saknade lukterna som man ligger och snosar i sig från wilma och sen går upp och snosar i sig från lucas innan det är frukost. konstigt det där. man fattar inte vad man gjorde innan älsklingarna kom...

både jag och henric hade i planerna att sova ut ordentligt men vi vaknade nästan samtidigt. kollade på klockan och konstaterade att det nästan var samma tid som lucas brukar vakna. så när som på en halvtimma. det kändes konstigt och ingen av oss kunde somna om så vi gick upp och åt. sen visste vi inte vad vi skulle hitta på, så jag föreslog att vi skulle snickra ihop lite fågelholkar. (har haft dåligt samvete hela sommaren för att jag lovade dom små fåglarna som bor vid vårt hus att det skulle bli mycket holkar när vi flyttade in så nu tog jag tillfället i akt).

sagt och gjort. vi plockade fram såg, brädor, skruv, skruvdragare och borr. och nu känns det lite bättre.
lucas och wilma hade haft det jätte mysigt hos farmor och farfar och jag slipper det dåliga samvetet. skööönt!
dessutom blev det en massa god mat kvar sedan igår så vi grillade kyckling och en massa grönsaker och åt potatissallad och bröd till. mums. idag har det varit en bra söndag! 

sen har jag ju en sak till att glädjas åt. är ju med i "uga" på af och nu ska jag få komma ut på praktik. jag tog en chansning och släpade mig in på en jätte mysig presentbutik här hemmavid för att fråga om dom tar emot praktikanter utan större förhoppningar. dom nappade direkt! är det så att vi kommer bra överens finns det till och med extrajobb sa butiksägaren! det skulle ju vara helt perfekt med tanke på mitt företag som ligger lite vid sidan om just nu! men än vet jag inte ifall jag vågar hoppas. men jag kan glädjas åt att det gick som en dans att få praktik. första bästa ställe. och att det är ett ställe som jag verkligen vill vara på och tror passar mig perfekt.
det som blir konstigt med detta är att lucas måste börja gå på dagis mellan 9-17! nu är jag verkligen glad att vi skolade in honom tidigt så att han redan är trygg på sitt dagis. men jag tror inte att det gör honom så mycket. han har mest tråkigt med mig här hemma. både han och jag behöver stimulans och det kan nog bara bli bättre än vad det är just nu när jag tänker mer på det =).

utlovade bilder

ååååååå! nu är jag sjuk igen! såpass att jag fuskat med bloggen! detta är inte bra alls! kräftskiva i helgen och en massa saker som behöver göras och som måste göras! åsså går man dessuton runt med dåligt samvete för att man inte ens har hunnit tänka på tränngen denna veckan heller! jisses! och snart ska man ut på praktik och då ska litte plutten vara på dagis på heltid helt plötsligt! shit! som jag har längtat efter att få komma ut i arbete ch nu helt plötsligt känns det jätte hemskt att lucas ska va på dagis så mycket! tråkigt att det alltid ska vara något som grumlar det man gläds åt. jaja, hinner inte ens tänka på det nu! här kommer lite bilder som jag bla har pratat om att lägga ut tidigare. bla på lucas rum i "kökshörnan" och på fiskenätet hans tak. sen kommer naturligtvis bild på fynden från helgens lilla utflykt!


lucas dukar fram på sitt lilla matbord i köks hörnan i sitt rum.
jag lackade bordet svart och klistrade på en spetsduk i plast.
skafferiet ovanför diskbänken är egentligen ett kryddskåp från ikea


fiskenätet sitter runt om lampan som ser ut som 3 fiskar på rad


mina second hand fynd. linne dukarna och handdukarna ska jag sy kuddar av tänkte jag =)
brickan blir fin med en whisky karaff och två glas på, eller med värmeljus och grönmossa i jul. glasskålen vill man ju bara fylla med godis när man ser den! sammanlagt kostade allt 200 kr!

mysig dag med familjen

idag vaknade jag och var nästan helt utvilad. men inte henric, så jag bestämde mig för att gå upp med lucas trots att det är henrics morgon. inte ofta jag känner mig pigg och när jag väl gör det så kan gott henric få sova.

igår bestämde vi oss för att det skulle bli en utflyktsdag idag. vi ska åka runt karlstad med omnejd och kolla vad det finns för antikafärer och loppisar. det ska bli riktigt kul. så nu håller jag på att söka efter nåt register med secondhand butiker så man kan få en lista över vad som finns i värmland. har du någon bra butik så får du gärna tipsa mig!

HUMOR

jag behöver lite mer humor i vardagen. det är så skönt när tv och radio har släppt till lite på senare år med alla dom där barnsliga humorprogrammen som kommit efter att robert gustafsson och gänget slog igenom ordentligt med "i manegen", "percy tårar", "grogg", "rundgång", "skallgång" och allt det där! därför blev jag så glad när jag såg den här bilden på justin timberlake det första jag såg när jag entrade internet för ett tag sedan! den fick mig att skratta hejdlöst! inte för att han härmar jessica simpsson, utan för att han är så söt-ful i peruken, och det verkligen syns i hans ögon att han tycker att det är skitkul själv! han är så stygg och full i fan på bilden och jag skrattar fortfarande när jag ser den! därför hoppas jag att ni får lika mycket glädje av den som jag, för det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet!


en av mina favvo mysar låtar =)


min älskade sambo

jaaa tänk! att är man bara riktigt riktigt sjuk så lockas hans "ta hand om instinkter" sakta men säkert fram någonstans djupt där innifrån! hahaha! jag vet inte vad det är? är det vanligt att killar tycker att man får fixa allt själv fastän man har ont i hela kroppen? ber man om ett glas vatten så får man en menande suck till svar medan han långsamt hasar sig mot köket för att hämta ett glas. men nu har jag mått dåligt i några dagar och tjatat in i hans huvud att jag inte ligger i sängen för att jag tycker att det är kul, utan för att jag inte orkar annat. och sakta men säkert börjar han fråga om det är något jag behöver. kikar in i sovrummet emellanåt och frågar hur det är, om jag har druckit ordentligt, om jag inte ska äta mer än den där halva mackan som han bredde åt mig för en stund sedan.  
o c h   n u   i k v ä l l   ! ! !
han tog med sig både lucas och wilma och åkte och handlade. kom hem och var jätte hemlighetsfull.. sen när han hade nattat lucas och gett wilma mat började det osa nacho färs ifrån köket! jag låg på min vanliga plats i sovrummet och låtsades inte märka något. sen ropar han att maten är klar. jag stapplar upp och ser att han har dukat upp en ordentlig tacco buffé i vardagsrummet, hyrt film och hällt upp en cider till mig! sötisen! och nu när jag har fulla magen med smarrig mat så känns allt mycket bättre. nu ska jag bara ta en dush och "skölja bort lite sjukdom", byta rent i sängen och borsta tänderna. sova ordentligt inatt och så kommer det säkerligen kännas mycket bättre och friskare imorgon. och jag tror inte bara att det var maten jag piggnade till av utan mestadels av omtanken. det behövs inte så mycket egentligen. en mysig lättlagad middag med en trevlig film tillsammans med den man älskar och vips! små mirakel!

sjukling

har varit krasslig nu i några dagar. feber, en enorm trötthet och huvudvärk och liknande värk i kroppen men det verkar inte riktigt vilja bryta ut ordentligt! kanske bara lite gammal hederlig överansträngning. har iaf inte tagit mig för att blogga något tyvärr, utan bara gjort det som måste göras här hemma. som tur är har jag en vän som verkligen helhjärtat ställer upp trots att man inte ens bett om hjälp. fastän hon själv inte heller är på topp är hon så gullig att hon handlar med sig mat och lagar den i mitt kök! man känner sig så ompysslad! tack för att du finns vännen!

samtidigt så tänker jag att ska man va sjuk så är det väl ändå en rätt bra tidpunkt att vara det på. regnet öser ner på andra sidan fönstret och man känner verkligen att man kan ligga nerbäddad i sängen hela dan med gott samvete. skönt. men jätte tråkigt. som tur är har även denna ovan nämnda vän lånat mig 4 bra böcker, så helt utan syssla är jag inte ändå =).

och igår hade jag en sån tur att mamsen blev ledig från allt sitt där hemma (utom djuren förståss) och ville ha en heldag med lucas, så det var bara att sätta sig i bilen och skjutsa dit älsklingen och sen hem ensam. skönt för lucas åxå att få lite miljöombyte och vara med mormor och djuren en hel dag. på vägen dit lyssnade vi på tummen sagor och lucas var jätte snäll hela resan. det tar ju ändå nästan en hel timme att åka dit. alltså totalt nästan 4 timmar i bilen för mig fram och tillbaka 2 ggr, men det var det värt. dom hade haft det jätte mysigt.

tänkte lägga ut en bild så ni ser min utsikt från sovrumsfönstret. detta har jag legat och kikat på i några dagar nu. kan inte låta bli att ha fönstret på glänt så jag hör regnsmattret mot altantaket utanför. vet inte vad det är med mig och regn... jag bara älskar det. helst ska det vara åska också. en obotlig regn-människa!!



nere i vänser hörn anar man min lilla kryddträdgård som humlorna fullkomligt älskar när det är solsken ute =)
och uppe i höger hörn mitt älskade äppeträd!


min lilla redskaps- och planteringsbod i ena änden och vedbod i andra.


takrännan.. ganska lite vatten ändå med tanke på vilket spöregn man ser att det är!
"bakom" regnet våran fina höga färdigblommade syrén häck.

lite av min inspiration..

vaknade imorse samtidigt som lucas av att regnet smattrade mot rutan... så skönt. det är precis som att en frid omhuldar mig och min kropp vid sådana tillfällen. jag njuter i fulla drag av dom. men för er som inte gör det, här kommer lite inspirationsbilder som jag tog bla. vid vår stuga på kusten för några veckor sedan. håll till godo. svenska sommaren när den är som bäst!


mitt fina lilla äppelträd som precis slagit ut i blom!


äppelblom i närbild. kan nästan känna den underbara doften när jag ser bilden!


wilma njuter av havsbrisen och väntar på en efterlängtad båttur.


wilma passar grönsakslandet från mördarsniglarna


eller så skiter vi i sniglarna och njuter lite istället =)


detta pryder vårt köksfönster. lucas ägg som kläckte en växt när vi
vattnade på det! ännu en spännande present från moster jozzan!


lucas vid havet


på promenad bakom stugan


vacker natur och delar av en gammal hus ruin


less is more. en vacker grusväg i all enkelhet


en mysig liten stig.. vart kommer vi?


och sist men inte minst mitt äppelträd igen. detta är synen som möter 
mig när jag lägger mig i gräset under det och tittar upp. älskar det!

h o p p a s   e r   s o m m a r   h a r    v a r i t   l i k a   f i n   s o m   m i n   ! ! !


i helgen har det varit lite allt möjligt pyssel

syrran har ju skaffat kattunge som vi var och hämtade i fredags. såååå söt! den heter perelli efter charlotte perelli som ser ut som en kattkvinna. och igår ringde hon med andan i halsen. då hade hon jagat "pirripirri" runt hela lägenheten hela dan. det fanns ju så mycket spännande att klösa på!!! "vad i hela friden ska jag göra??" ," jag blir tokig!" och jag som hade vaknat på den kreativa sidan den dagen blev överlycklig! "jag gör en klösbräda åt henne och kommer förbi med den sen." sagt och gjort. jag skickade ut henric för att hämta en brädbit i lagom storlek medan jag själv letade upp en bit säckväv färgad i rött (det var ju till en tjej)! en bit natursnöre och en liten grå leksaksmus som legat kvar efter min misse. fram med häftpistolen och vips så hade perelli en lyxig klösbräda med snöre att knyta rosett i och en mus som studsar och dinglar när man boxas på den med tassen! här är en bild på den framifrån. gå in på syrrans blogg under mina länkar om ni vill se när perelli testar den!



dessutom så har lucas äntligen fått upp fiskenätet i taket i sitt rum. och det har redan fastnat en och annan bläckfisk och sköldpadda ur ikeas gosedjurssortiment i det =). jag har haft såpass bra med energi under helgen trots att läkarna fortfarande inte hittat vad det är för fel på mig, att jag till och med drog igång med en storstädning. så nu luktar det gott av såpa här hemma och det går åter igen att springa barfota på golvet utan att det fastnar en massa småsten under fötterna.

belgiska våfflor

4 pers. det tar ca 20 min att göra

ingredienser:

5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl socker
2 äggulor
4,5 dl mjölk
120 g smör
2 äggvitor


gör så här:

rör ihop de torra ingredienserna för sig i en bunke. ta en annan bunke och rör ihop äggulorna med mjälken och det smälta smöret. vispa äggvitorna hårt i en tredje bunke. häll sakta i mjölblandningen i äggulesmeten under vispning så att det inte klumpar sig. vänd sedan försiktigt i äggvitorna till sist. glöm ej att smöra laggen ordentligt!

lycka till!! =)

sista semesterdagen...

vill ju inte va gnällig men man vill ju ändå att sista semesterdagen ska bli bra. men nu har vi ju haft så fint väder under hela semestern så det måste ju straffas på något vis! vaknade med huvudvärk som vägrar att ge sig och både jag och henric har försökt få lucas att sova i över två timmar. han brukar va helt slut när klockan slår tolv och somna på stubinen, men inte idag!!! vet inte vad som händer riktigt. tror jag ska baka en chokladkaka med glasyr och trösta mig med =).

fick min besöks-räknare på sidan igår. den tickar sakta sakta uppåt. hehe. spännande det där! önskar bara att jag hade satt in den från början! skulle va kul å veta hur många som varit inne å kikat sen dess.
nu är det lite finjusteringar som gäller på sidan, sen är det klart. blir gött sen när man är nöjd med dess utseende.

syrran!

tack lillasyster-fix! du har gjort min blogg så fin med din design! du är bäst!!! puss på dej!

en liten skyddsling i min trädgård






små skyddsänglar får jag inte nog av.. så vackra i mitt hem!

på tal om vackert...

mamma hittade jätte gamla spegeldörrar i ett uthus hos sig som hon undrade om jag ville ha. och hur skulle man kunna tacka nej till sådana skönheter? jag är helt tokig i gamla saker med patina. det ska synas att det är gammalt och använt och att det bär på en historia. fastän färgen flagnar så gör det nästan ont i mig att skrapa bort den och måla nytt. dom blir vita som senaste målningen på dom, trots att jag hittade två andra jättefina äldre strykningar under. en var grålila och en var grön som ni kanske ser på bilderna. därför gör det mig ännu ondare att måla över med ny färg. men ska de passa in i vårt sovrum så måste jag. de ska bli sänggavlar.

mamma hittade jätte gamla spegeldörrar i ett uthus hos sig som hon undrade om jag ville ha. och hur skulle man kunna tacka nej till sådana skönheter? jag är helt tokig i gamla saker med patina. det ska synas att det är gammalt och använt och att det bär på en historia. fastän färgen flagnar så gör det nästan ont i mig att skrapa bort den och måla nytt. dom blir vita som senaste målningen på dom, trots att jag hittade två andra jättefina äldre strykningar under. en var grålila och en var grön som ni kanske ser på bilderna. därför gör det mig ännu ondare att måla över med ny färg. men ska de passa in i vårt sovrum så måste jag. de ska bli sänggavlar.



RSS 2.0