näthandel

tradera i all ära! detta fantastiska auktionsverktyg på nätet. så mycket skit som jag har fått några kronor för istället för att det ska ligga här hemma och skräpa, och så mycket fynd jag har gjort! dock skulle jag aldrig överföra pengar för något för mer än 200 kr i förskott. rova detta om du inte redan gjort det. rekommenderas varmt!

en egen stund

den här dagen började bra! (och efter en riktigt jobbig dag igår är vi väl förtjänta utav det både lucas och jag). min kära svärmor ringde imorse och undrade om lucas ville följa med till det nya lilla badhuset på sätersstrand. hon hade tråkigt, ville inte tillbringa en lördag till att "noppa torkade blomblad och bläddra i tidningar" som hon uttryckte det, och så längtade hon förstås efter sitt barnbarn.
underbart tänkte jag, för det är precis så, som hon inte vill tillbringa sin lördag, som jag vill tillbringa min. just bläddra i tidningar och noppa torkade blomblad lät väldigt lockande tyckte jag, så vi packade en liten ryggsäck med duscholja, handduk, badbyxor och frukt. sen kom farmor och hämtade det älskade lilla vilddjuret och jag och wilma hämtade en filt och började mysa!! UUUUUUnderbaaaaaart! ;9)

dessutom har jag fått en hög med jättegamla fina glasburkar utav mamsen. dom är ojämna i kanterna och har riktigt fin patina och jag tror att jag ska börja pyssla lite med dom. en ska iaf bli ljuslykta, så mycket vet jag än så länge. tack mammi!

ny design!

åsså har man fått ny design! en lite mer vintrig och mindre skrikig. man tröttnar ganska fort på färger som är "mycket". är inne i en väldigt neutral period när det gäller färg och gillar mest vitt och naturnära färger som sand och trä. vet inte om det har med det andliga att göra att jag vill omge mig med dessa färger just nu, men jag låter det vara så.
det känns skönt att bara flyta med. tror det är viktigt att man låter sig göra det emellanåt, så inte den där vardags stressen tar sig in på djupet. den får bara rinna bort med det andra som man inte vill ha kvar i sin energi och så behåller man bara det som känns bra.

å nu känns den här designen väldigt bra. tack så mycket syrran! puss

pyssel i paradiset..

det kanske låter fjantigt. men mitt lilla hus är faktiskt mitt paradis. har nog inte kännt mig så hemma på något ställe sedan man bodde i den röda lilla stugan som man kom till som nyföding och sedan bodde i i ca 10 år.

varje gång jag tänker på huset som är vårt, blir jag varm, stolt och pysselsugen. det ser inte mycket ut för världen men det är vårat och kärleken är inbyggd i det med varenda planka och varenda grundsten. jag vet det, även om det inte var vi som byggde det från grunden utan bara gjort renoveringen och utbyggnaden, så är det henrics farmor och farfar som byggde det, och dom gjorde det med lika mycket kärlek som vi.
det känns att det är bra och lyckliga människor som bott här.

vi har planer för varenda vinkel av huset och för varenda vrå i trädgården, och det kommer ta många år innan vi är klara, men vi har så roligt under tiden tillsammans, att vi är tacksamma för att det är många år kvar innan det är klart.




fick en ide och pimpade några trä krukor från ikea.
tänkte att dom skulle få en ny plats i lucas rum. fin förvaring får man aldrig för mycket av!

före


och efter






ha en bra helg!

det lilla mini köket i bild!





här kommer utlovade bilder på lucas rum efter pysslet där inne!

sedan ska vi nog piffa till de vita väggarna med gladare färger, hänga upp
en liten köksalmanacka, sätta upp en till liten hylla ovanför den lilla diskbänken
brevid skafferiet, måla stolarna som är lite slitna i färgen och sy ett nytt skynke
att ha runt diskbänken. den lilla kistan brevid spisen funkar som frysbox.

mamma var så gullig att hon köpte en matta som passade perfekt i det lilla
köket för att min lilla larv inte ska frysa om fossingarna. tack mammi!

på andra sidan väggen med bröstpanelen som bordet står emot ska det alltså
bli sov och myshörna. där har vi spacklat, slipat och målat blått än så länge. sedan
ska vi måla lite söta djur, ett träd, svampar och sånt. får försöka hitta någon hobbyfärg
i små burkar. behöver ju inte många droppar till det. sedan är det snart dags att
byta ut spjälsängen. har en fin gammal utdragssäng som ska fixas till och ställas
på plats. i sängändan finns en madrass på golvet som just nu används som underlag
till diverse kullerbytta-lekar. under den ska vi bygga en liten upphöjnad så den kommer
upp ifrån golvet några decimeter och på väggen ovanför ska vi ha bokhyllor så att lucas
böcker slipper ligga och skräpa i den fula backen på golvet. sedan ska madrassen bli
bäddad med en massa kuddar och filtar så man kan ligga där och mysa och läsa saga
eller lyssna på någon cd. (har starka förhoppningar om att min som kommer vilja ta det
lite lugnt någon gång inom en snar framtid)!! ;-)

för övrigt har vi idag varit i örebro nästan hela dagen. vi har hälsat på lucas lilla kusin.
hon växer så det knakar och utvecklas i raketfart. man blir lika chockad varje gång man
ses! det ska bli så kul när dom flyttar till sitt hus i mars.

det är så gött att snosa bebis i ågra timmar och sedan åka hem. då känner man att man
inte behöver skaffa en egen. det lilla lilla suget som finns blir genast mättat och
sedan är det bra ett tag! :-)


i väntan på min bästa väninnas bröllop...

nu är äntligen min brudtärneklänning fixad. det är otroligt skönt! nu återstår bara att trimma till kroppen på några ställen också! och man har ju ett tag på sig tack och lov! men viktigast av allt... den blivande brudens klänning... som brudtärna har man ju diverse uppdrag och man får hålla både ögon och öron öppna för det mesta inom kategorin. snubblade över en otroligt vacker bild på en riktig dröm-klänning!  bara måste visa den här!



vad säger ni om denna kreation?
mmm... jag tycker att den är helt underbar!!
detta är vad vi ska ägna oss åt imorgon, jag och A. vi ska ta en sväng på stan och gå i bröllopsbutiker. hon är en mycket bestämd dam och jag tror hon har en ganska klar bild av  vad det är hon vill ha. vi får väl se hur det går. det ska i alla fall bli hur kul som helst! och jag är så oändligt tacksam och glad över att hon har valt mig för detta hedersuppdrag som det är att få vara brudtärna.

förresten! är det någon som har kul förslag på vad man kan göra på en möhippa?


i min vackra vita vintervärld....

jag är vanligtvis stenhård motståndare till vinter och kyla, men det går inte att komma ifrån att när det blir sådana här vackra dagar, man tittat ut, myser inne i värmen, och på andra sidan glaset ser man rimfrost och ett tunt täcke av pudersnö. allt är ljust och vitt. de vackra slingrande mönstren som blir av frosten och grenar som ser "sockrade" ut. inte för att man blir sugen på att gå ut när man läser -11 på termometern, men man måste ju få några fin bilder!
det blir en promenad med vovven med kameran i högsta hugg!

en etta med kök - ombyggnation i barnrummet!

nu ska det äntligen bli gjort! lucas rum har fått vänta länge på att bli klart nu. inte för att han har lidit utav det, men det ska bli jätte skönt att få iordning så man slipper se röran där inne!! vi har funderat fram och tillbaka, fram och tillbaka för att komma på något kul att ha där inne, men har inte riktigt kommit på något bra förän nu. rummet är helt fyrkantigt och ganska tråkigt. därför ska vi bygga ett litet kök i ena hörnet längst in. så nu håller min käre sambo på att bygga två väggar. jag har spacklat skarvarna och idag har vi varit och köpt färg till mys/sov-hörnan som blir mot ena "köks-väggen". kort kommer förhoppningsvis upp inom en snar framtid! det kanske kan vara lite inspiration till någon annan som har haft svårt med barnrummet.

köket kommer bli i glada starka färger som gult och orange och kanske lite grönt, medan sov och myshörnan kommer gå i mjuka svala nyanser av blått och grönt.

innan vi bestämde att göra ett extra rum/kök i rummet så hade ju lucas bord och stolar, diskbänk, skafferi och spis på ena långsidan i rummet. detta gav ett väldigt rörigt intryck trots att rummet var städat och därför kom denna iden upp. förhoppningsvis kommer lilla kotten att kunna somna lättare där inne med kvällarna med lugna färger och med det "röriga" avskärmat från sovplatsen.

i köket kommer det även finnas en liten "frysbox" i form av en gammal liten kista, hyllplan för diverse köksattiraljer och en mysig och varm mattsuv på golvet.

i sov/myshörnan kommer det finnas en gammal kista i mörkt trä som kommer funka som nattygsbord, en madrass på golvet med en massa kuddar och filtar, och på väggytan som blir mellan sängen och madrassen kommer det bli hyllplan från golv till tak med plats för alla kottens böcker.

i framtiden kommer det även finnas en trapp upp till ett sovloft på sidan om köket, och under den trappen kommer vi sätta upp speglar och krokar för utklädningskläder. brevid det kommer de svarta hyllorna sitta kvar för förvaring av lego, bilar, cd-spelare och diverse spel och pussel mm.

vad tror ni? blir det bra eller får vi riva och göra om? hehe, man ser ju i fantasin hur det ska bli, men det kan vara svårt att få det likadant i verkligheten!!

tacksamhets lista

surfade runt på lite bloggar, hittade en jag gillade och där hade bloggerskan skrivit en tacksamhetslista! en jättebra idé tycker jag. så nu när året är slut och vi är inne på ett nytt vill jag också passa på att tacka för allt det som gav mig glädje 2008!


1) lucas fick dagisplats på ett otroligt bra dagis. sedan dag ett har allt fungerat som det ska och personal och brangrupp är helt suverän!

2) huset började bli beboeligt efter all renovering och man började kunna bjuda hem folk utan att behöva skämmas ;-)

3) sommaren kom med värme och fint väder. mitt vackra äppelträd slog ut i blom och jag blev förälskad. nu längtar jag bara till kommande sommar så man kan ligga där under grenverket och snosa blomdoft igen!

4) vi börjar få någorlunda ordning i trädgården efter att alla oönskade buskar och träd är borta och till sommaren är det klart för att börja plantera nytt.

5) 2008 var på många sätt bättre än 2007 när det gäller hur jag har mått.

6) jag fick lusten att börja träna igen (efter många många år).

7) jag upptäcker att det är god tid för att ta ännu ett steg i min andliga utveckling.

8) min kära moster kommer på fötterna och får äntligen börja må bättre.

9) min lillasyster hittar sin drömlägenhet och får äntligen sin lilla söta katt - därmed mår också hon mycket bättre.

10) får upp kontakten ordentligt igen med en god gammal vän. (tänk att man aldrig hinner fatta vad mycket man egentligen saknar någon förrän man återupptagit kontakten)!

11) lucas växer till sig ordentligt och börjar kommunicera mer och mer och på flera sätt.  blir ju självklart lättare och lättare för oss båda ju mer vi förstår varandra.

12) mamma och hennes gubbe hittar sitt drömhus och man slipper höra att dom inte trivs hemma.

13) jag får praktik på en liten presentaffär och får komma ut och träffa folk och arbeta med något jag trivs med.

14) en barndomsvän tar sig ur ett stormigt förhållande och hittar något bättre.

15) julen blev hur mysig som helst med hela familjen samlad (både mamma och hennes familj och pappa under samma tak som det inte har kunnat vara på flera år)!

16) lucas får en välskapt kusin. världens sötaste tjej!

17) min bästa väninna får son nummer två och därmed är jag gudmor till två underbara små  kottar!

18) bilen har knappt krånglat på hela året!!!!!

19) min voffsing wilma (stolt storasyster) visar ett otroligt tålamod med diverse upptåg och terror från lucas.

20) farmor fick gå till farfar på andra sidan, men de bägge är fortfarande hos mig och hälsar på ibland.

21) och sist men inte minst, jag är så otroligt tacksam för att vi har fått möjligheten att bo i vårt lilla hus! jag uppskattar det varje dag och hade vi inte bott här hade jag deppat ihop totalt. det är husets varma känsla och naturen utanför som har hållit mig uppe till stor del.




listan kan göras lång, men jag tycker att drygt 20 punkter räcker gott och väl för min lilla blogg! hoppas ni alla där ute får en minst lika lång lista som jag om ni tänker efter. och jag tror att även 2009 kommer bli ett bra år.


mina favorit efterrätter

det finns tre efterrätter som slår allt annat med hästlängder!
nämligen:

*CHEESECAKE
*SEMIFREDDO
*GINO


här kommer recepten!

CHEESECAKE

200 g philadelphia ost
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 1/2 dl grädde
8 st digestive kex

smörj en form med löstagbar kant och smula i hälften av kexen.
rör ost, socker och äggulor ordentligt. vispa grädden hårt.
tillsätt vaniljsocker och salt i grädden. vispa äggvitorna hårt.
blanda allt men rör ner vitorna sist. häll smeten i formen och strö
över resten av kexen. ställ i frysen i ca 4-5 timmar. ta upp ca 10
min innan servering för att den ska hinna mjukna lite i kanterna.

SEMIFREDDO

200 g mörk choklad 70% (eller nougat)
4 st äggulor
2 msk strösocker
(1 msk mörk rom)
4 st äggvitor
2 msk strösocker
2 dl grädde
2 dl grekisk yoghurt
1.5 dl Muscovado socker

Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Vispa äggulor
och strösocker vitt och pösigt. Vispa äggvitor och strösocker till ett
vitt skum. Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten. Rör ihop
äggsmeten med choklad (och rom), vänd i gräddyoghurten
och sist de uppvispade vitorna. Vänd i nästan 1½ dl av muscovadosockret,
det ska vara lite klumpar av socker i glass smeten. Fyll i en valfri
skål eller form och toppa resten av muscovadosockret,
frys i minst 4 timmar så att den är "halvfryst". Skopa upp med glass
skopa i glas eller servera semifreddon i formen. Servera gärna
semifreddon toppad med hallon eller andra bär.


och till sist, enklare och nyttigare än de flesta efterrätter och perfekt till både stora och små!

GINO

kiwi
jordgubbar
björnbär
banan
(lite socker för den som vill, eller om bären är sura)
vit riven choklad

skiva eller skär kiwi, banan och jorgubbar i bitar. häll i bitarna och
björnbären i en ugnsfast form. strö eventuellt över sockret.
(mängd efter eget behov) och den rivna vita chokladen. (det blir extra
knaprigt om du river chokladen en stund innan så den "torkar" lite
innan du strör den över frukten. sedan ska det in i ugnen i ca 3 minuter
på 250 grader. (den vita chokladen ska se lite bränd ut.)
servera med några klickar vaniljglass.



åt faktiskt ginon senast idag när en gammal bekant till henric tog med sig tjejen och kom på besök på eftermiddagen. då provade jag även att strö över lite kokos innan jag hade på chokladen. kan du gissa resultatet? det blev naturligtvis ännu godare. och det gick som alltid hem hos gästerna! och är det så att någon är allergisk mot tex. jordgubbar så är det ju så enkelt att man bara kan byta ut det mot något annat bär/frukt eller skippa det och bara köra på resterande.


hoppas ni allihop får ett gott nytt år!

RSS 2.0