storbak

idag är det tårt- och kakbak för hela slanten! jösses! dessutom ska hela huset städas! imorgon kommer ca trettio pers på kalas och slipdammet efter murstocken ligger som ett täcke över hela huset! och denna dag till ära har min son vaknat med ett olycksbådande bus blänkande i ögonen. vi får väl se hur detta ska gå. det är inte mycket annat att göra än att hugga i så man kan börja bocka av i att-göra-listan. det är väl tur i oturen att man är arbetssökande så att man kan få sådana här syssor gjorda på dagen och slipper dem när kvällen kommer och alla är trötta. DET är som gjort för tjafs!

hoppas ni har det bra där ute allihop!

aktivering

det är konstigt vad pigg man blir av att ha något man tycker är kul att göra! nu har jag varit hos Ingegerd och hjälpt henne att städa (alltid lika mysigt att umgås med "extrafarmor"), varit i stallet och gjort rent hos hästen som jag har börjat sköta några dagar i veckan (helt underbart att få snosa mule och vistas i stall-miljö igen efter alla år utan egen häst)!
och nu väntar jag bara på att lucas ska vakna så att vi kan åka och storhandla. Ska bli skönt att få fylla skåpen igen. Har varit ganska tomt i dom ganska länge faktiskt... det tråkiga är bara att man ska behöva ta rundan förbi bankomaten så man kan sätta in pengarna på ica-kortet när man ändå är där. lika bra att få det gjort!

skönt är det att våren är på gång i alla fall, även om jag faktiskt numera tycker att våren är den jobbigaste tiden på året. då allt pollen kommer igång, det är varmt så att allt smälter och man tror att man kan ta av sig lite kläder, men gör man det fryser man direkt (retligt) och ska man ta en promenad i det fina vädret blir man sjö-svett för att om man tar av si kläderna fryser man. dessutom så smälter allt som jag skrev ovan, så det är ständigt blött och lerigt vart man än går. 
det var väldigt vad negativt allting blev här nu! haha, nej jag ska se fram emot fågelkvittret som kommer igång ordentligt, de små lökväxterna och blommorna som tittar upp i rabatterna överallt, solen som skiner och doften av jord som tinar upp. så, det lät bättre!

och storasyster, om du läser det här; hoppas ni får en myspysig resa till tailand!

kram på er alla!


En gammal möbel

imorse vaknade jag med andan i halsen. var helt borta först, men sen förstod jag varför. lucas grät hejdlöst i sitt rum, men precis när jag skulle resa mig för att gå in till honom tystnade han tvärt. jag kollade på klockan, halv sju.. låg kvar och lyssnade, fortfarande knäpptyst. la mig tillrätta mot kudden och fortsatte lyssna. nej, inte ett ljud. till slut måste jag ha somnat om för sedan vaknade jag igen av att lucas pratade glatt i sitt rum. då var klockan åtta!! oj då! vi fick sovmorgon idag. härligt! jag drog på mig myskläder och gick in och sa god morgon till min lilla skrutt. han satt med bägge fossingarna ut mellan spjälorna och viftade med kaninen i ena handen, grisen i den andra och snutten över huvudet. skön morgon helt enkelt! :-)

 hittade för ett tag sedan en möbel som jag drömt om att hitta läääänge. en gammal skänk/buffé som ska få nytt liv under min pensel. här är lite bilder.här är den. inte så fin i denna färg, men den ska bli vit!nu är jag på G! kan nog bli riktigt bra. den här skönheten kommer bli som pricken över i i vårt matrum sedan. här i ska vi ha lite vitrinskåp/linneskåp. längtar till våren så vi kan börja få iordning! just nu äter vi där det ska bli hall, tittar på tv i matrummet och har förvaring där det ska bli vardagsrum och mitt i vägen står en nyinköpt kamin som väntar på att få kopplas in i murstocken. att det ska vara så svårt att få tid för ett sotar-besök!
det ska också bli skönt att få iordning mitt arbetsrum. om inte annat för att mina tidningar, tyger och allt annat material, diverse pärmar och annan inspiration ska slippa drälla runt i hela huset där det för tillfället finns plats.
jag drömmer om hyllor hyllor hyllor på väggarna så att jag kan organisera allt i snygga lådor med etiketter, pärmar och ha ordning på ALLT! att ha total överblick på alla saker. det ska bli underbart! dessutom ska jag ju ha min lilla blogghörna där inne. just nu ser den ut så här.är ju perfekt när man ska ha ett recept när man lagar mat för till vänster efter kylskåpet har jag ugn och sedan häll, men ska jag sitta en längre tid kan det bli lite jobbigt att sitta på en pall med ryggen mot hallen. gillar inte alls att ha ryggen mot dörren. men det blir det ju förhoppningsvis snart ändring på.

hoppas ni har det fint och är friska i dessa förkylningstider!

kram på er

energi

är vad jag har haft idag! jag kan inte fatta vilken sprutt (haha jag vet att du älskar det uttrycket syrran) det blev på mig idag! jag gick en långpromenad men wilma i kylan när vi lämnat lucas på dagis. jag kom till och med ihåg det jag skulle fråga personalen idag! sedan käkade vi frulle vid tvn och kollade lite på när malou intervjuade åsa waldau (fd kristi brud). intressant det där tycker jag. sen satte jag igång vid datorn. fick iväg diverse mail som skulle skickas och svarade på de som behövde svaras på. surfade runt och kollade upp en massa leverantörer och mailade även dem, och fixade användar id på de sidor där det behövdes. tvättade två maskiner och hängde dem, skrev på bankpappren som väntat på mig i en vecka (!) lagade mat och bakade en kladdkaka. hann med fika. ringde "britta ifrån bogen" och tackade för det gulliga kortet och skvallrade lite. pratade med anna om bröllopet och möhippan, pratade med therese, ringde mamma och kollade upp en grej som jag har glömt hur länge som hellst, ringde anna s (min kompanjon) och pratade om diverse budgetar och vad vi behöver införskaffa inom en snar framtid. (någon som har en liten fax till salu?) bollade lite idéer (som vanligt) och planerade in när vi ska ses för att kolla upp emballage-leverantören i karlstad. VI ÄR PÅ GÅNG! kan knappt fatta att vi snubblade över varandra på det här viset och att allt har klingat så klockrent! hoppas bara vi får starta eget bidraget åxå. det skulle lösa allt.

hoppas ni haft en fin helg!
kram på er!

är du lycklig?

Det finns en människa som heter Carolina. Hon sätter ord på sådan jag tänker på, men inte "får ut" på rätt sätt.
Här är ett bra exempel,  håll tillgodo!

VI ÄR LYCKA. OLYCKA ÄR BARA EN TANKE.

Känns det provocerande? Bra! Men sluta inte läsa för det, utan utmana dig själv att läsa vidare och vidga din tanke.

Ett exempel: Jag halkar och slår i benet så att jag får ett rejält blåmärke. Fakta: Jag ramlade och nu känner jag ett obehag i benet. Men vad händer kanske i mitt huvud? Jo, tankarna sätter igång: Typiskt! Det är så orättvist! Alltid händer det mig. Åh, vad det är synd om mig, som har så ont i benet... Att jag alltid ska ha så bråttom att jag snubblar! Nu kommer jag inte hinna till tåget i tid, åh, stackars mig... och vad ska chefen säga när jag kommer för sent, haltande till jobbet med trasiga och blodiga strumpbyxor? Hon kommer säkert tycka att jag är både slarvig och klumpig... tänk om jag inte får hålla i presentationen i eftermiddag! Ajajaj, det här är inte bra...

Hur känns det i kroppen när alla de där tankarna dyper upp? Ganska kymigt, eller hur? Jag kan faktiskt jaga upp mig till ett sådant tillstånd att jag blir direkt olycklig. Men är det fallet som gör mig olycklig? Nej, det är ju tankarna! En annan dag när jag ramlar kanske jag bara reser mig upp, konstaterar att det gör lite ont och att det nog blir ett sår som jag får tvätta och lägga om när jag kommer till jobbet, köper ett par nya strumpbyxor på vägen och sedan fortsätter att planera min presentation i samma positiva anda som tidigare. Själva fallet händer bara, det har ingen makt att få oss att må dåligt.

Men vi är så uppfostrade i att det är vår omvärld som påverkar oss att det är en riktig hundraåttiogradersvändning att tänka tvärtom. Jag skulle ändå vilja att du försöker, för ett ögonblick, att tänka: Det är inte omständigheterna (andra människor, händelser, väder och vind etc) som gör mig glad eller ledsen, det är mina egna tankar om det som händer mig som gör det.

Inte övertygad? Tänk dig det här scenariot: Du är på väg hem till din pojkvän efter jobbet. När du kommer dit har han lagat god middag, tänt ljus och gjort det fint. När du upptäcker detta kan du reagera på flera olika sätt:

1. Du blir överlycklig, för på vägen dit längtade du så efter honom, du ville verkligen få sitta i lugn och ro och prata över en romantisk middag.

2. Du blir jätteirriterad, för du är arg på din pojkvän och vill bara att ni ska prata ut, utan en massa romantiskt gulligull.

3. Du blir trött, för du har haft en hemskt jobbig dag och orkar inte sitta och vara trevlig, utan vill bara slänga dig i soffan framför tvn.

Som du ser är det inte vad pojkvännen har gjort som styr hur du reagerar. I alla de här tre fallen har han gjort exakt samma sak. Men utfallet blir olika, du blir antingen glad eller ledsen - och det är helt beroende på dina egna tankar om det som inträffar. Eller hur?

Det kan vara svårt att ta in det här resonemanget både första, andra och tredje gången vi hör det för det omkullkastar allt vi har lärt oss om att vår lycka beror på vår omvärld - vi blir lyckliga bara vi är smala och vackra, har ett fint hem och kan resa på semester varje år.

Men tänk om det inte är så? Tänk om lycka är något som vi alltid har tillgång till, alldeles oavsett i vilka omständigheter vi råkar vara? Tänk om vi faktiskt kan välja att vara lyckliga? 

I min värld ÄR vi lycka. Sedan kommer våra tankar och gör det svårt för oss...

Det kan kännas provocerande, men om du vågar pröva den här tanken ett ögonblick så inser du hur värdefull den är. Den ger dig nämligen tillbaka makten över din lycka eller olycka. Det är DU som bestämmer om du ska vara lycklig. Ingen annan sitter på den makten och du är inte utelämnad åt godtycke hos andra människor eller diffusa omständigheter.

Jag säger inte att det är enkelt, jag vill bara att du ska pröva tanken själv. Bara för några minuter, gör ett experiment: Acceptera allt precis som det är just nu. Allt som är, allt som händer, allt som du ser under de närmsta minuterna. Låt det bara vara som det är, försök inte förändra det, kämpa inte emot det, värdera det inte som bra eller dåligt - låt det bara vara precis som det är. Prova nu! 

Känn efter - sjönk inte axlarna ner några snäpp? På mig gör de det i alla fall, varje gång jag tänker så. Det här kan vi välja varje dag - att kämpa emot eller slappna av. Och vilket tror du att du mår bäst av, till kropp och själ? När vi kämpar emot, och lyssnar till alla tankar om hur dåligt eller svårt livet är, brukar vi inte må så bra. När vi låter saker och ting vara, accepterar livet som det är, och bara är här och nu, då slappnar kroppen av och den lycka som vi bär inom oss naturligt kan komma fram så att vi får syn på den.

MÄRK VÄL: Att acceptera betyder inte att bara stå och se på och inte göra någonting åt situationen jag är i! Jag kan acceptera livet som det är samtidigt som jag arbetar för en förändring. Att sluta kämpa emot och istället slappna av betyder att jag är i all min kraft och verkligen kan få någonting gjort, för jag slösar inte min energi på att kämpa emot det som är.

Om jag matar mig själv med tankar om livets orättvisor, att allt egentligen borde vara på ett annat sätt än det faktiskt är, att jag inte vill vara med om det som händer, att andra människor egentligen borde göra och tycka saker och vara på andra sätt än de är - då stressar jag upp mig själv och kan inte vara lika konstruktiv som om jag lugnt accepterar läget som det är just nu och sedan försöker göra det bästa av situationen och därifrån arbeta för en förändring (om jag känner att jag vill).

Ett tydligt exempel på detta är hur olika vi människor agerar när det händer en olycka: den som håller sig lugn och försöker få en överblick av vad som har hänt kan hjälpa mer än den som blir hysterisk och bara skriker. Detsamma händer, i mindre skala, varje dag. Somliga av oss blir så förblindade av våra tankar att vi inte kan agera klart, andra ser tydligt vad som händer och kan agera på det. Vilken typ är du? Eller snarare, vilken vill du vara? Du har makten...

Lyckan finns redan i dig. Den är inte beroende av omständigheter. Tänk på det en stund!


företag..

har precis varit hemma hos en kurskamrat från företagskursen och pratat om våra utsikter. vi bara bubblar av roliga ideer både hon och jag och det är så skönt att ha det där stödet från någon. det är ju inte många som tror på det som är på gång. varför är det så? så fort någon säger att det ska startas eget så kommer pessimisterna igång ordentligt. finns nog inget som triggar en pessimist så in i bomben som när någon säger att det är eget företag på gång! varför? jag är väl medveten om alla risker och jag har haft i åtanke om allt skulle gå snett, mer än 10.000 ggr tror jag! jag tänker på det varje dag, och jag behöver inte höra det från precis varenda person som frågar vad jag ska hitta på. jag har haft den här idén om eget företag i tio år och det är något jag inte kan släppa. det går inte, så går det så går det, men då har jag i alla fall försökt. det känns som om det här med eget företagande är en del av mig som växer sig större och större för varje dag som går, och så länge det inte finns andra roliga jobb att få så får man väl ta sig i kragen och försöka göra något åt saken själv. jag vill inte sitta hemma och vänta! det mår jag inte bättre av. nej, nu jäklar drar det igång snart!

en liten bakelse till en liten människaden här gulliga bakelsen kom mormor med till lucas.
var tvungen att ta kort på den för något liknande vill jag göra som tårta på hans 2-årsdag!
detta var bland det gulligaste jag någonsin sett i bakverks-väg! och det ser inte ut att vara alltför svårt att göra själv heller.
en nära väninna till mig gjorde en jätte fin ringlande orm-tårta till sin son på  hans födelsedag. det är ju så kul att göra något extra fint till våra små.

för övrigt sjuder jag av roliga idéer, men vet inte riktigt vart jag ska börja eller hur jag ska göra. jag och min syster tog en sväng på lite loppis å kollade efter skåp. hittade den perfekta skänken, inte en skråma på den och den kostade riktigt fyndpris... vill ha, men det skulle krävas en del ommöblering och rumstering för att få in den så länge vi inte är klara med utbyggnaden här hemma. jobbigt det där att man alltid ska hitta de bästa fynden när man inte har plats eller tid att göra iordning dem.

dessutom har jag drabbats av en fruktansvärd lust att börja virka, men jag minns inte alls hur man gör och det finns ingen som har tid att visa mig!! vet inte riktigt vad som väckt denna lusten till virkning då det aldrig har varit något som intresserat mig förut, men nu helt plötsligt! haha, ja så kan det vara! kanske beror på alla fina handarbeten som finns att beskåda på en del bloggar!

ska nog försöka komma till skott iaf.

ha det bra allihop!
kram kram

TILL ER

här kommer en lykta i vintermörkret till er, alla mina läsare! hoppas ni har det bra!
jag och lucas gjorde den i fredags när snön kom.en sväng förbi mamsen

imorse fick henric åka in till jobbet för att ploga snö. jag och lucasinen fick ha morgon-myset själva och jag tror att vi hann med det mesta på förmiddagen. vi la pussel, ritade, "skar" plastgrönsaker i hans lilla kök som han sedan la upp på fat och som vi käkade (mums ;-)), rockade loss till lite svängig musik, lekte häst (han red runt på min rygg), tittade på barnprogram, damsög vardagsrummet efter ett cornflakes-krig, fick en snabbvisit av en stallkompis till mig, och jagade varandra. allt detta hanns med innan henric kom hem och när han klev innanför dörren och föreslog att vi skulle åka till min mamma och hälsa på sa jag ja direkt! en söndag med mammas hemlagade mat, ompyssling av oss alla 4 och hälsa på djuren och se skogen i snöskrud! en perfekt söndag med andra ord.

dessutom fick vi med oss syrrans dirtbike-cross hem så nu kan hon äntligen komma å meka med den när hon vill.  tog några bilder på hur det såg ut i skogen med all snö. det är så vackert.

här kommer en på skogen, en på mamsens lilla torpstuga mm.ett mysigt litet torp under finputsning


några vackra gammla trådrullar i trä som mamma hittat till mig


en vacker ljuspåse som lyser upp åt mig och familjen i vardagsrummet


hoppas helgen har varit bra! kram på er alla!

RSS 2.0